Hoe leer ik makkelijk andere LGBT+'ers kennen?

"Mijn vrienden en familie zijn geweldig. Iedereen aanvaardt me zoals ik ben. Mijn familie wist zelfs al jaren voor mij dat ik op vrouwen val. Toch... soms is het eenzaam. Ik ben het beu om de enige te zijn. Ik wil ook eens op café kunnen zitten en weten dat er daar anderen zijn zoals ik."

Er zijn heel wat manieren om andere holebi, transgender, aseksuele, queer, ... mensen te leren kennen. Sommigen bouwen een uitgebreid netwerk van LGBT+ vrienden op via het uitgaansleven. Anderen gebruiken datingapps en -websites om nieuwe mensen te leren kennen. Sommige mensen zetten zich simpelweg aan de toog van LGBT+ cafés in hun buurt. Anderen gebruiken de Queer Pride, de jaarlijkse Belgian Pride in Brussel of Antwerp Pride om contacten te leggen. Jaarlijkse ontmoetingsdagen zoals T-Day (transgender personen en hun omgeving), L-Day (lesbische en biseksuele vrouwen) en BCurious (seksuele fluïditeit en biseksualiteit) brengen mensen samen rond gedeelde genderervaringen of romantische en seksuele oriëntaties. Wie het liever online doet, heeft de keuze uit een heleboel groepen op Facebook. Ook het forum van Wel Jong Niet Hetero of de website Min19.be kan dan een goed vertrekpunt zijn.

Wist je dat er ook in elke Vlaamse provincie en Brussel een regenbooghuis is? Dat zijn huizen waar iedereen welkom is. Vaak vind je er info en een gezellige bar. Bovendien gaan er regelmatig activiteiten van lokale LGBT+ verenigingen door. Ontdek op de websites van REBUS in Oostende, Casa Rosa in Gent, Het Roze Huis in Antwerpen, HolebiHuis Vlaams-Brabant in Leuven, Regenbooghuis Limburg in Hasselt en RainbowHouse in Brussel wat er in jouw regenbooghuis te beleven valt. We hebben ook een apart overzicht van LGBT+ verenigingen. Je kan er meteen zoeken op regio of thema. Zie je liever meteen wat er te doen is op een bepaalde datum? Daarvoor hebben we een agenda. Ook daar kan je zoeken op regio.