Ik heb een beperking. Kan ik ook naar een vereniging?

Voor het eerst de stap zetten naar een vereniging is vaak niet vanzelfsprekend.

Heb je een verstandelijke beperking? Neem zeker een kijkje naar De Roze Pagina. Daar werd door çavaria alle nuttige informatie voor jou verzameld.

Wanneer je een fysieke beperking hebt, kunnen er heel wat praktische obstakels opduiken. Uiteraard is iedereen welkom, met of zonder beperking. De locatie en bereikbaarheid van een vereniging maken het helaas soms wat lastig. Twijfel je of een vereniging toegankelijk zal zijn voor jou? Neem contact met hen op. Beschrijf je situatie. Vertel hen wat je nodig hebt om comfortabel deel te kunnen nemen. Verenigingen die aangesloten zijn bij çavaria kunnen gebruik maken van een beperkt budget om praktische aanpassingen te voorzien voor geïnteresseerden zoals jij.

Weet dat er ook holebi- en transgendergroepen bestaan specifiek voor mensen met een beperking. Je vindt ze terug in het overzicht van verenigingen op deze website. Filter op doelgroep 'Beperking' om het lijstje te zien. Zeker bij deze groepen is ook je eventuele begeleider welkom.

De meeste verenigingen bieden bovendien een onthaalgesprek aan voor elke geïnteresseerde. Ben je gewoon nerveus over het zetten van die eerste stap? Praat je daar liever eens anoniem over? Vertel ons er alles over via chat, telefoon of e-mail.
 

Lees meer over: