Ik kijk op tegen de feestdagen. Waar kan ik terecht?

Niet voor iedereen is de eindejaarsperiode even feestelijk. Terugkijken naar het afgelopen jaar kan pijnlijk zijn. Vooruitblikken is soms eng. Misschien neem je voor het eerst iemand mee naar een familiefeest. Misschien is er voor jou niet langer een familiefeest om naartoe te gaan. Zien deze feestdagen er heel anders uit dan de vorige? Weet je nog niet goed hoe je het wil aanpakken? Zoek je nog gezelschap om er toch iets feestelijks van te maken?

Wij bij Lumi luisteren graag naar wat je nerveus, triest, angstig of net heel enthousiast maakt. Dat doen we ook tijdens de eindejaarsperiode. Op maandagen, woensdagen en donderdagen kan je met ons bellen of chatten tussen 18.30u en 21.30u. Helaas zijn we op feestdagen zelf niet bereikbaar. Daardoor zijn 24 en 26 december een maandag en woensdag waarop je uitzonderlijk niet met ons kan bellen of chatten.

Heb je nood aan een anoniem en gratis luisterend oor op een moment dat wij er niet zijn? Weet dat je terecht kan bij onze collega's van Tele-Onthaal. Je kan hen bellen op eender welke dag en op eender welk uur. Ook via chat kan je hen elke dag bereiken. Duiken tijdens deze stresserende periode weer donkere gedachten bij je op? Blijf er niet mee zitten. Neem anoniem en gratis contact op met onze collega's van de Zelfmoordlijn1813. Heb je het soms lastig met alcohol of drugs? Je kan ook bellen, chatten en mailen met onze collega's van de Druglijn.

Kom je liever achter je telefoon of computer uit? Leg je graag contact met mensen? Weet dat er plaatsen zijn waar je welkom bent! Hef samen het glas op de stappen die je al nam en de uitdagingen die nog voor je liggen. Verschillende holebi- en transgenderverenigingen organiseren ook tijdens de feestperiode samenkomsten. We hebben een handig overzicht van de verenigingen die aangesloten zijn bij çavaria op onze website. Via 'doelgroep' of 'regio' kan je er snel filteren op de groepen die interessant zijn voor jou. Een agenda waarin de meeste activiteiten van die verenigingen te vinden zijn, hebben we ook.

Organiseert het regenbooghuis of de vereniging in jouw buurt geen activiteit? Meestal kan je hen ook contacteren via e-mail. Bovendien bestaan er heel wat groepen op Facebook waar holebi's en transgenders elkaar opzoeken en steunen. Je moet niet alles alleen doen. Soms is het makkelijker om samen uit te zoeken hoe je goed kan zorgen voor jezelf.