Mijn kind is transgender. Waar kan ik terecht als ouder?

Je kind is transgender. Misschien kwam dat als onverwacht nieuws. Misschien ontdekten je kind en jij dat samen. Hoe die ontdekkingstocht er ook uitziet, je ervaringen delen is vaak aangenaam. Uiteraard ben je welkom bij ons via chat, telefoon of mail. Lumi luistert ook graag naar het verhaal, de vragen of de bezorgdheden van ouders met transgender kinderen.

Spreek je liever met ouders die eenzelfde situatie meemaakten? Berdache België is een vereniging voor ouders van transgender kinderen en jongeren. Ze ontstond specifiek uit de behoefte om andere ouders met transgender en gendervariante kinderen te ontmoeten. Ouders steunen er elkaar onderling en wisselen ervaringen en tips uit. Ze organiseren regelmatige bijeenkomsten. Je kan per telefoon contact met hen opnemen. Ook voor ouders van intussen volwassen kinderen staan ze klaar.

Naast Berdache zijn er in alle regio's verenigingen te vinden die zich richten op transgenders. Op hun maandelijkse bijeenkomsten zijn (meestal) ook hun ouders welkom. Een overzicht van verenigingen die aangesloten zijn bij çavaria vind je op deze website. Wanneer je filtert op het thema 'transgenders' zie je meteen alle verenigingen verschijnen die zich (ook) richten op transgenders. Twijfel je of de vereniging in je buurt iets voor jou is? Stuur hen een mailtje of stel je vraag aan Lumi.

Je kan ook een kijkje nemen op de website van het Transgender Infopunt. Dat is de plek bij uitstek voor al je vragen over het transgenderthema. Je kan de medewerkers van het infopunt telefonisch en per e-mail bereiken. Je kan ook een persoonlijk gespek met hen plannen.